keskiviikkona, marraskuuta 18

first question

Kuvitelkaa, että raamattua ei olisi. Te ette siis tietäisi mitä raamatun mukaan on tapahtunut. Älkää ajatelko tätä kysymystä niin, miten te sen tiedätte menneen, ajatelkaa se niin, miten se tänäpäivänä ehkä ajateltaisiin. Ihan oman itsenne kannalta.

Tulee siis vedenpaisumus, ja olet ainoa ihminen joka siitä selviää. Saat/rakennutat itsellesi veneen, jossa selviät hengissä. Mitä otat mukaasi? Mitkä asiat koet niin tärkeiksi itsesi lisäksi, että otat ne, vaikka koko muu maailma tuhoutuisi? Ja sen jälkeen palautuisi, tietysti.

Rajataan vastausta vielä sen verran, että koko maapalloa et saa tungettua siihen yhteen ainokaiseen paattiisi, eihän Nooakaan jokaista yksilöä voinut pelastaa. Ei siis aleta leikkimään mitään maailmanparantajia, vaan tuodaan rohkeasti esiin jopa se oma turhamainen puoli, sitä mä haluan. Ajatelkaa siis vain itseänne.

EDIT! kyllä ihmisiä saa ottaa mukaansa! Tarkoitin vain lähinnä sitä, että ollaan loogisia, eikä ajatella niin että koko maapallon eliöt voisi pelastaa! Eli tärkeät asiat itsellesi.

TOINEN EDIT! ... niin siis Nooahan esimerkiksi sai näillä valinnoillaan rakennettua maailman uudestaan. Teistä kukaan ei vastausten perusteella tekisi siis niin? Ihmisethän voisi periaatteessa ainakin pelastaa. Perhe mukaan ja muutama muu? Vaikka oma leimmikkikoira jne. AJATELKAA TÄÄ NYT SAMANLAISENA KYSYMYKSENÄ KUIN "MITÄ OTTAISIT MUKAAN AUTIOLLE SAARELLE", en ole itse ainakaan ikinä lukenut tuohon kysymykseen tuollaisia vastauksia, vaikka se ajaa periaatteessa AIVAN SAMAA ASIAA. Ei sieltä autiosaareltakaan pois pääsisi, vaikka suurin osa viisastelijoista vastaakin aina ottavansa veneen mukaan, VAIKKA kysymyksen alkuperähän on minun käsittääkseni ollut se, että sieltä saarelta ei pääse pois.

Ja raamatun tarinat kuulleiden/lukeneidenhan pitäisi tietää, että se vedenpaisumuskin loppui.

Ja vielä: tän ei pitänyt olla vakava kysymys, vaan enemmänkin leikittelyä. Olisi ehkä pitänyt kysyä suoraan tässä muodossa se: "mitkä asiat ovat teille tärkeitä?", koska epäilen että siihen saisi mahdollisesti ne vastaukset, mitä koko jutulla hain.

Tarkotushan oli ajatella sua itseäsi tällä hetkellä. Mitkä asiat sulle on tärkeitä tällä hetkellä. Tämä kysymyshän on vain leikittelyä ajatuksella, ei faktaa siitä, mitä sä todellisuudessa sitten tekisit, jos näin kävisi.

Image and video hosting by TinyPic

13 kommenttia:

 1. Haha oli kyl hyvä ku tänään koulussa kysyit multa tota :D eli sait jo vastaukseni siihen! (-:

  VastaaPoista
 2. En ota mitään mukaan ja tapan itseni. En tulisi toimeen ilman muita ihmisiä, jos kerta olen ainoa joka selviää.

  Tai ok, ottaisin ehkä iPodini mukaan ja kuuntelisin elämäni tärkeimmät kappaleet ennen hukuttautumista.

  VastaaPoista
 3. Aika vaikea kun ketään ihmistä ei saisi ottaa... tuntuu että koko elämä menettäisi mielekkyyytensä jos ei olisi ketään muuta... en tiedä haluaisinko edes tuossa tapauksessa pelastua.

  VastaaPoista
 4. öö..apua en kyl yhtää tiä..jos ketää ihmistä ei sais ottaa nii kuolisin kyllä miuleemmi ko poikaystävän ainaki ees mukaa haluisin :( eli mieluummi tapattasin ittnei >: O

  VastaaPoista
 5. No, kuten muutkin on sanoneet, tuskin haluaisin elää ilman muita ihmisiä. Ehkä jos eläimiä olis hengissä, ottaisin muutaman koiran seuraksi. Sitten tietenkin itselle tärkeää tavaraa, musiikkia, kirjoja, lehtiä, oma peitto. Oon kuitenkin viimenen ihminen niin ei siinä muuta voi kun yrittää nauttia ja olla itsekäs. :)

  VastaaPoista
 6. Sen jälkeen kun kaikki muut ois tuhoutunu, en varmaan myöskään haluais enää elää. En tiedä yrittäisinkö edes. Varmaan makaisin sen paatin lattialla kunnes kuolisin nälkään tai johonkin.
  Eikä mulle varmaan ees tulis mieleen ottaa kaiken maailman eläimiä mukaan, jos en siis olis kuullu siitä jutusta.

  VastaaPoista
 7. Mullekin tuli mieleen, että varmaan tekisin itsarin. Ehkä kuitenkin pari keksipakettia ja lehtiä. Luettuani ne varmaan sitten hukuttautuisin, kun olisin hetken ollut ainoa ihminen.

  VastaaPoista
 8. Mä en ihan totta tiedä, että mistä te revitte nuo, että olisitte ainoa ihminen sen jälkeen? Ottakaa sitten herranjumala niitä muita ihmisiä mukaan jos yksin ei halua olla! Missään kohtaa en ole kieltänyt, ettei niin voisi tehdä....

  :(

  netti on huono paikka kysyä näköjään, mutta en syytä teitä :)! kiva, että vastasitte, mutta about kaikki ymmärsi kysymyksen väärin. :/

  VastaaPoista
 9. ottaisin ainaki kameran ja kaikki vaatteeni<3 ja sinut

  VastaaPoista
 10. mä ottaisin mukaan ihmisistä perheeni, poikaystäväni ja parhaan ystäväni. eläimistä ottaisin koirani. tavaroista taas kameran (ja jotain jolla voin ladata akun aina kun haluan), peilin, hiusharjan ja meikit. olettaen että jostain saisi ruokaa yms perustarpeita!

  VastaaPoista
 11. KIIIITOS teille tuhannesti jotka olette vastanneet totuudenmukaisesti ja itseä ajatellen !:)<3

  ja kiitos muutenkin ihan vaan kaikille!

  itseasiassa......... nyt mulle tuli hyvä visio tuosta itsemurhastakin.... apua

  VastaaPoista
 12. Nooallakin piti olla aika iso paatti joten munkin arkkiin varmaan mahtuis muutamia/muutamia kymmeniä luovimpia ihmisiä. Taiteilijoita, muusikoita yms. Ehkä Stephen Hawking mahtuis mukaan mutta se delaa muutenki kohta ni ei ois järkee:D
  Myös oman perheeni ja pari kaveria ottaisin mukaan.
  Luultavasti paisumuksen jälkeen mulla olis kivempaa kun nyt.
  Vaik Silja Linen kokonen laiva olis ihan jees jollon ottaisin myös kissoja ja muutamia muita eläimiä, Louvresta muutaman veistoksen ja maalauksen, paaaaljon ruokaa, arvokkaita kirjoja, levyjä yms. yrittäisin pelastaa kulttuurihistorian tärkeimpiä asioita.
  Kaikille pajaa ja kyllä sitä viihdyttäis risteillessä kunnes vois alottaa uuden siistimmän maailman.
  Itteeni ajatellen jotain lapsuusmuistoja ja valokuvia
  p.s Tietty ottaisin hienoi kuteita ja roolivaatteita kaikille
  pp.s Niin ja David Bowie tulis mukaan
  Ja tarkotan joka sanaa
  +porkkanan siemeniä, rakastan porkkanoita

  VastaaPoista
 13. Ottaisin ihan random ihmisiä, jotta saisin tutustua heihin. Minulla ei ole niin paljon ystäviä, joita voisin todella sanoa Rakastavani. En varmaan ottaisi edes vanhempiani. Mutta ottaisin pikkuveljeni ja pikkusiskoni, jotka ovat vielä lapsia. Tahtoisin kasvattaa heistä hyviä aikuisia. Sekä tietenkin poikaystäväni. Esineistä tietenkin peili ja ehostusvälineet sekä kummilta saamiani koruja ja kauniita vaatteita. Mp3-soitin olisi ehdoton, samoin piirrustuspaperinippu ja kyniä.

  VastaaPoista