keskiviikkona, toukokuuta 20

siivet ja lentokone ostoslistalla

Mä haluan tehdä tän! Mulla on ihan tajuton matkakuume koko ajan ja käsittämätön inho suomea kohtaan. Tai ei suomea, mutta Helsinkiä. Tää on niin.. en mä tiedä. En vaan viihdy kauhean hyvin. Eiköhän se kotona makoilu selitä kaiken, sekä se, että omimmillaan mä oon lähimetsässä.

Siispä:
Haasteen säännöt:
- Valitse 5 paikkaa kuvineen missä haluaisit käydä. Voi olla mikä paikka tahansa, vaikkapa Jäämeri tai sitten Tokio.
- Jos haluat, voit vielä kirjoittaa jotain valituista paikoista.
- Lopuksi vielä haasta 5 muuta bloggaajaa tekemään haaste.

Image and video hosting by TinyPic
LONTOO. (Kuva on itseottamani ja turismia parhaimmillaan, heh)

Ensinnäkin, mulla on tajuttoman kauhea ikävä takaisin Lontooseen. Mä menetin sydämeni ehkä lopullisesti sille kaupungille, ja tekisin melkeinpä mitä vaan, että saisin nähdä pian Brixtonin gheton, Croydonin värikartan ja Lontoon metrotunnelit, jotka olivat ahdistavia, pitkiä ja kuumia, mutta nyt mä myisin vaikka päänahkani, jotta pääsisin sinne kokemaan pyörtyminen-on-hyvin-lähellä- tunteita. Lontoo on nätti ja söpö, ja mä haluan kaivaa enemmän sitä pintaa syvemmältä. Oon enemmän hengailija kuin museosta museoon kiertäjä, mutta c'moon, en mä kerennyt näkemään vielä edes rosettan kiveä.. Multa jäi vielä niiiiiiin paljon kokematta, ja siltin tuntuu että näin ja koin lähes kaiken mitä vaaditaan kun rakastuu johonkin paikkaan. Näin yhdellä lauseella tiivistettynä: London, you took a piece of my heart.

Image and video hosting by TinyPic
SLOVAKIA.

Mä en ihan totta tiedä, että mistä oon repinyt mieltymyksen kyseistä kaupunkia kohtaan. Se on ollut jo pitkään haavelistalla, ja latelen aina kun asiaa ajattelen satoja kysymysmerkkejä silmieni eteen, ja ainoa sana joka päässä pyörii on why? o why o why o why? En osaa sanoa. Ehkä se on vain ylitsepääsemätön mieltymys kaupungin arkkitehtuuria kohtaan, ja sitä pientä slummiutumisen näköä, mitä kaupungista löytyy. Siis pelottavat, ennen niin kauniit (ja vieläkin) rakennukset! Niitähän näkee Tallinnassakin, jos osaa kulkea... Mutta Slovakia! Mä tunnen salakavalaa vetoa itä-eurooppa kohtaan, ja Slovakian lisäksi Slovenia ja Romaniakin olisi vähän niinku must see juttuja... samoin Venäjä.

Image and video hosting by TinyPic
BERLIINI.

Oon mä Saksassa käynyt, mutta Berliini on se, jonne haluan. Pitkään ollut jo haaveena, mutta enpä mä siitä osaa sen kummempia sanoa. Sydän sykkii kaupunkia kohtaan ja etc. Saksaa voisin lähteä jopa ihan kiertämään!

Image and video hosting by TinyPic
DUBAI.

On jännän näköinen kaupunki. Joku pilvenpiirtäjähelvetti tähän listaan on lykättävä, ja se on tämä. Palmusaari kiinnostaa ja suuruudenhulluuden näkeminen. Mieluummin Dubai kuin Amerikka, ja miksi? I don't really know..

Image and video hosting by TinyPic
ESPANJA.

Yleisesti. Tähän voi ensisijaisesti sisällyttää sen helvetin Barceloonan, jonka lisäksi Valencia ja Sevillakin kiinnostaa. Mä oon tutustunut Espanjan todelliseen turistirysäpuoleen (Mallorca), ja se kaksi viikkoa sitä riitti.

+ Praha ja Riika ja Köpenhamina ja Milano ja Pariisi jne.

2 kommenttia:

  1. slovakia ei ole kaupunki :-D

    VastaaPoista
  2. kyllä mä sen tiedän... epähuomiossa oon siihen kaupungin kirjottanut. ;)

    VastaaPoista